Ριζότο express: Η νοστιμιά 4 τυριών σε 4 κινήσεις

Εάν θέλετε μία γρήγορη λύση για ένα αξιοπρεπές risotto. Πολύ εύκολο στη παρασκευή του, πολύ γρήγορο, πολύ νόστιμο. Τι άλλο να θέλει κανείς ;

ριζοτοΤι χρειαζόμαστε:

1 έτοιμη συσκευασία ριζότο “4 τυριά”

750 ml κρύο νερό

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

προαιρετικά (για πιο έντονη γεύση) :

1-2 κ.σ. τριμμένο τυρί

1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο

οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο (βραστά λαχανικά, μπέικον, μανιτάρια τηγανισμένα, λιαστές ντομάτες μαλακωμένες σε ζεστό νερό, πιπεριές σχεδόν οτιδήποτε)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα

Πώς το κάνουμε:

1) Σήμερα θα φτιάξουμε ένα κλασσικό risotto, με 4 τυριά, με ένα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Θα χρειασθούμε μία από τις έτοιμες συσκευασίες για ριζότο, αυτή με τα “4 τυριά”.

2) Αδειάζουμε το περιεχόμενο μίας συσκευασίας σε 750 ml κ ρ ύ ο νερό.

3) Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί εντελώς στο νερό.

4) Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο,

5) ανάβουμε το μάτι και το φέρνουμε σε βρασμό.

6) Προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και,

7) μόλις πάρει βράση, μόλις δηλαδή δούμε να αρχίζει να ταράσσεται η επιφάνειά του,

8) χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 14 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

9) Φυσικά, μπορούμε να “ενισχύσουμε” το πιάτο μας, προσθέτοντας πράγματα που έχουμε σπίτι. Για παράδειγμα, λίγο βραστό μπρόκολο,

10) ή κομμάτια μπέικον, παντσέτας, λουκάνικου

11) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, αλλά μπορείτε όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του risotto, και αφού αποσύρετε τη κατσαρόλα από το μάτι, να προσθέσετε μία μικρή κουταλιά βούτυρο,

12) αλλά και μία επιπλέον ποσότητα τριμμένου τυριού, και να ανακατέψετε καλά. Θα βοηθήσουν και τα δύο να γίνει το risotto πιο μαστιχωτό.

13) Σερβίρουμε το risotto ζεστό και κρεμώδες

Πηγή: sintagespareas.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.