Ξεπερνά την... αγοραφοβία ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (;)
Ξεπερνά την... αγοραφοβία ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (;)
Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, αναφερόμαστε στους δύο εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους Βέροιας, Γιώργο Κάκαρη και Κώστα Κουτσαντά, και οι δύο εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, αλλά όχι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Κουτσαντάς, εκ των πραγμάτων, λόγω της αποχώρησής του από την δημοτική ομάδα της "Συμπολιτείας", δεν έχει κανένα πρόβλημα (όπως ισχυρίζονταν ορισμένα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας) για να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Κάκαρης, από την άλλη, δεν παραιτήθηκε από την "Συμπολιτεία", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει την προσωπική του άποψη, ως δημοτικός σύμβουλος, γεγονός που φαίνεται πως έχει ως αντεπιχείρημα στο, ανόητο ας μας επιτραπεί η έκφραση, επιχείρημα που αναφέρει ότι "η Δήμαρχος στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, άρα όσοι εκλέχθηκαν με την παράταξή της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι φερέφωνα της Μνημονιακής πολιτικής".
Όπως και να έχει, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας εκτός Ημαθίας, η κεντρική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί το δίλημμα που τέθηκε στους δύο Δημοτικούς Συμβούλους της Βέροιας. Αλλά, πέρα από την όποια κεντρική παρέμβαση, φαίνεται πως πολλοί από αυτούς που υποστήριξαν την άποψη ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Δημοτικού Συμβούλου και του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα ποιο ψύχραιμα, νηφάλια, σοβαρά και αντικειμενικά.
Άλλωστε, όπως αναφέραμε πολλές φορές (δείτε το σχετικό δημοσίευμα - σχόλιο για την διαγραφή των δύο), στον ΣΥΡΙΖΑ της Ημαθίας έχουν σοβαρό πρόβλημα αναγνωρίσιμων και με κύρος στελεχών, δεν έχουν εκπροσώπηση σε κανέναν πολιτικό φορέα της περιοχής (Δήμο, αντιπεριφέρεια κλπ) και ίσως για αυτό, οι σοβαρές φωνές μέσα στην Νομαρχιακή Επιτροπή της Ημαθίας, να προτάσσουν την παρουσία των δύο Συμβούλων ως "καλή ευκαιρία" για την εκπροσώπηση των θέσεων του κόμματος και όχι ως "πρόβλημα" για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, αν υπάρχουν ακόμη φωνές που - υποκινούμενες ενδεχομένως από μικροπολιτικά συμφέροντα ή συμπλέγματα - εξακολουθούν να βλέπουν "πρόβλημα" αντί για "ευκαιρία", είναι κάτι που θα λυθεί από ανώτερο επίπεδο στην ιεραρχία του κόμματος, καθώς - καλώς ή κακώς - ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν στοχεύει στο 3%, αλλά στην ανάληψη της εξουσίας. Συνεπώς, αυτούς που "έμαθαν" σε νοοτροπίες του... 3%, κάθε άλλο παρά θα τους λάβουν σοβαρά υπόψη.
Οπότε, με σκοπό την αξιοποίηση έμπειρων, αναγνωρίσιμων και "καθαρών" πολιτικών, δεν αποκλείεται να δούμε ένα ισχυρό "δίδυμο" Κάκαρη - Κουτσαντά, που θα διεκδικήσει (και πολύ πιθανό να το πετύχει) τις δύο πρώτες θέσεις του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια: