Στο πλευρό της Cancer Patients Europe (CPE) τάσσεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου

Στο πλευρό της Cancer Patients Europe (CPE), Ευρωπαϊκό οργανισμό εκπροσώπησης ασθενών με καρκίνο, τάσσεται ο ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Dr Juan-Jose Ventura, Διευθυντή της CPE και την Josephine Mosset, Policy Officer.

Η CPE παλεύει για την άμβλυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στους ασθενείς με καρκίνο μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την πρόσβαση τους στις καλύτερες και πλέον καινοτόμες θεραπείες.

Ταυτόχρονα ζητά να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός πίνακας ελέγχου των προβλημάτων και των ανισοτήτων, ο οποίος θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ώστε τα κράτη – μέλη να βελτιώνουν τις συνθήκες για τους ασθενείς με καρκίνο, για όσους τους φροντίζουν, αλλά και για εκείνους που κατάφεραν να ξεπεράσουν την ασθένεια.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της CPE, θα συνυπογράψει το αίτημά τους για έλεγχο και άμβλυνση των ανισοτήτων, ενώ συζήτησε μαζί τους και την πιθανότητα διοργάνωσης εκδήλωσης για το θέμα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.